Puistjes voorkomen? Dit is de manier om een gladde huid te houden!

Puistjes krijgen, het kan iedereen overkomen. Maakt niet uit welke leeftijd, welke periode, iedereen heeft wel is een keer last gehad van puistjes. Sommige mensen hebben er weer net iets meer last van dan andere. Daarbij is het ook meer zichtbaar. Natuurlijk kan je zelf invloed hebben op acne. Als je veel vettig eten eet of bijvoorbeeld je gezicht niet goed schoonmaakt kan je er meer last van hebben. Het kan dus ook een beetje aan je levensstijl liggen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om dit te voorkomen. In dit artikel gaan we je meer vertellen over puistjes en hoe jij een gladde huid kan houden. Lees je mee?

Puistjes

Puistjes zijn vaak te herkennen aan een bultvormige rode plek met vaak een witte kop bovenop. Deze onstaan vaak rond om de talgklieren. Deze bultjes onstaan eigenlijk door teveel talgproductie in combinatie met verschillende bacterieen. Alle haren die je op je lichaam hebt, hebben een talgklier. Talg is in principe goed voor je huid want het zorg ervoor dat je huid zacht en soepel blijft. Het is alleen niet goed wanneer er teveel word geproduceerd. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je huid verstopt kan raken. Hierdoor onstaan er dus puistjes. Deze plekjes kan je herkennen aan een zwart puntje op de huid of een witte kop. Dit wil je natuurlijk voorkomen want dit kan er onverzorgd uitzien. Wanneer je huid verstopt raakt, krijgt de bacterieen de kans om zichzelf te vermenigvuldigen. Wanneer dit verder gaat onsteken onstaan er meerdere een bultjes. Vaak merk je dan dat er steeds meer op dezelfde plekken onstaan. Het is daarom belangrijk om de puist gelijk goed te verwijderen, maar daar komen we later op terug.

Oorzaak puistjes

Er zijn verschillende factoren die mee kunnen spelen met het krijgen van puisjes. Zoals we al eerder zeiden heeft de ene persoon er meer last van dan de andere. De plekken waar je waarschijnlijk het meeste last van hebt zijn vooral je gezicht en dan met name je voorhoofd en kin. Eigenlijk is dit met reden dat je gezicht vaak het algmeen vetter is dan andere lichaamdelen. Veel oorzaken van puistjes heb je eigenlijk zelf in de hand. Wanneer je bijvoorbeeld veel vette voeding eet zoals chocolade en pizza heb je de kans om meer puistjes te krijgen. Dit is nou niet echt bepaald goed voor je gezondheid en dat zal je terug gaan zien in je huid. Ook kan het niet goed zijn om te veel zuivelproducten te eten. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat je veel puistjes hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan magere melk. Hierin zitten namelijk groeihormonen die in vet oplosbaar zijn. In magere melk zit bijna geen vet dus lossen deze groeihormonen niet op. Wanneer je hier dus teveel van neemt kunnen deze hormonen opstappelen in je lichaam. Dit kan er weer voor zorgen dat je meer acne krijgt.

Ook in tijden van stress kan je merken dat je meer last hebt van puistjes. Wanneer je veel last hebt van stress stijgen je stresshormonen en deze activeren je talgklieren. Deze produceren dan meer talg wat kan doorgaan in een uitbarsting van puistjes. Als je dit graag wilt voorkomen is het belangrijk om stress te voorkomen. Vooral als het emotionele stress is word je stresshormoon verhoogd. Dit kan verder ook gevolgen hebben voor je spijsvertering en je voortplantingsysteem. Reden genoeg om dus lekker te ontspannen en stress te vermijden. Als je niet vaak last hebt van stress zul je waarschijnlijk af en toe last hebben van puistjes. Als je voor een langere periode stress ervaart kan je ongezond zijn voor je lichaam.

Voorkomen puistjes

Nu je weet hoe je puistjes kan krijgen, is het ook handig om te weten hoe je dit kan voorkomen. We kunnen namelijk begrijpen dat je er onzeker van kan worden en dat wil je niet! Het voorkomen van puistjes is niet heel moeilijk. Er zijn gewoon een aantal dingen die je moet weten en daar gaan we je hieronder meer over vertellen.

Voeding

Voeding is misschien wel een van de belangrijkste reden waarom je puistjes hebt. Zorg er dan voor dat je ook gewoon goede gezonde voeding eet. Niet alleen voor het tegengaan van puistjes is dit belangrijk, maar ook voor je gehele gezondheid. Bepaalde nutrienten, zoals zink, biotine en vitamine c helpen je om de huid gezond te houden. Veel verschillende soorten vitamine kan je uit fruit halen zoals bijvoorbeeld vitamine C wat je kan halen uit zwarte bessen of rode paprika’s. Ook wanneer je meer vette voeding krijgt zul je merken dat je gezicht vetter word waardoor er meer puistjes onstaan.

Drink genoeg water

Ook water kan er voor zorgen dat je huid gezond en glad blijft. Dit is enorm belangrijk want je lichaam gebruikt water simpelweg om afvalstoffen af te voeren. Zoals we eerder al hadden aangegeven kan talg zorgen voor puistjes, dit bevat namelijk veel afvalstoffen. Wanneer je dus voldoende water drinkt houd je je porien schoon. Zorg er dan voor dat je ongeveer rond de twee liter water per dag drinkt. Alleen door dit te doen, zal je al enorm veel verschil merken.

Hygiene

Niet alleen voor het tegen gaan van puistjes is hygiene heel belangrijk, maar ook om er verzorgd uit te zien. Als je niet veel last hebt van puistjes is het belangrijk dat je hier ook goed op let. Het is goed om bijvoorbeeld voor dat je gaat slapen je gezicht goed schoon te maken met warm water. Hierdoor gaan namelijk je porien openstaan en dit is goed voor het tegen gaan van puistjes. Zorg ervoor dat je je huid twee keer per dag goed schoonmaakt. Je kan hier bijvoorbeeld goede gezichtreiniger gebruiken. Gebruik vaker een andere handdoek en verschoon water vaker je kussensloop. Dit kan al een heel groot verschil maken!

Leven zonder acne

Wanneer je nou echt veel last hebt van acne of puistjes snappen we dat je even niet weet waar je moet beginnen. Een e-book kan bijvoorbeeld een hulpmiddel zijn om hiermee te beginnen en dit ook succesvol aan te pakken. Leven Zonder Acne is het meest complete, betaalbare en toegankelijke gids om blijvend van puistjes af te komen. Het succes van deze e-book komt omdat ze de kernoorzaken vanaf de wortel aanpakken. Heel simpel worden er 4 verschillende soorten stappen uitgelegd hoe jij verder kunt leven zonder puistjes. Puistjes kunnen je eigen zelfbeeld naar beneden halen waardoor je misschien liever niet in grote openbare ruimtes wil komen. Dit is natuurlijk niet goed voor je mentale gezondheid en daarom wil je dit voorkomen! Er zijn meerdere manieren om puistjes tegen te gaan. Dernk hierbij bijvoorbeeld aan een behandeling of verschillende zalfjes. Vaak kost dit veel geld en moet je voor een behandeling vaak meerdere keren terugkomen. Dit e-book kost je nog geen 2 tientjes dus zeker de moeite waard.

Het boek is geschreven door Fleur, die vanaf haar 13e tot haar 21ste hardnekking last heeft gehad van acne. Alles wat zij mee heeft gemaakt heb jij waarschijnlijk ook meegemaakt en dat maakt dit e-book anders dan de andere boeken die geschreven zijn door deskundige. Veel behandelingen en methodes zijn gericht op het bestrijden van de bacterieen en het openen van de porien in plaats van de grondoorzaak. In dit e-book vind je verschillende dieet en levenstijlsuggesties, huidverzorging tips en verschillende routines voor het behandelen van je huid.

Vandaag nog beginnen?

Leven zonder acne is de meest toegankelijke en betaalbare gids die jou gaat helpen om van je puistjes af te komen en de oorzaak te vinden. Stap voor stap krijg je alle tips en behandelingsmethodes die je nodig hebt. Terwijl verschillende behandelingen, middelen en medicijnen wel op kunnen lopen tot honderden euro’s, kan je het leven zonder acne e-book kopen voor een afgeprijsde prijs van 37,- naar 17,-. Als jij echt last hebt van puistjes is dit misschien wel de beste 17 euro die je kan uitgeven. Als je niet te vreden bent krijg je gewoon je geld terug, dus waarom niet gewoon proberen?

Leven zonder Acne

Ja, ik wil beginnen en begrijp:  

  • Eenmalig profiteren van deze deal waarmee je 20 euro bespaard.
  • Dat het document digitaal via internet word geleverd.
  • Ik binnen 30 dagen mijn geld terug kan krijgen.
Klik hier om te bestellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.