Beste testosteron booster: Hoe jij op natuurlijke wijze je testosteron kunt verhogen!

man en vrouw wipwap brein en hart beste testosteron booster linksboven

Zonder naar de anabolen te hoeven grijpen zijn er genoeg manieren om je Testosteron te doen verhogen. Het verhogen van je testosteron brengt enorm veel voordelen met zich mee. Je bent minder depressief, je stemmingswisselingen zijn een stuk minder en je zit simpelweg beter in je vel. Wanneer je een tekort aan testosteron hebt is het belangrijk hier iets aan te doen. Maar wat is dan de beste testosteron booster? En is die beste testosteron booster ook wel natuurlijk? In dit artikel zal ik je alles toelichten over wat testosteron is, hoe je een tekort kan herkennen en wat nou de beste testosteron booster op de markt is.

Wat is testosteron?

Testosteron wordt vaak het mannen hormoon genoemd en verward met alfa mannetjes uit de sportschool. Dat het een mannelijk hormoon is, dat klopt. Echter maken vrouwen ook testosteron aan. Testosteron is het belangrijkste androgeen wat staat voor een verband van hormonen die te maken hebben met mannelijk seksueel gedrag. Testosteronwaardes schommelen je hele leven lang door je bloed heen. Zo zorgt de puberteit voor een flinke stijging van dit hormoon. Na je 30ste levensjaar nemen de waardes langzamerhand weer af. Vrouwen hebben over het algemeen veel minder testosteron dan mannen.

De zaadballen worden de fabrieken genoemd van dit hormoon. Bij de vrouwen gebeurd dit (in mindere mate) in de eierstokken. Ook wordt er bij zowel de man als de vrouw een klein gedeelte in de bijnieren gemaakt. Dit zijn de kleine orgaantjes die recht boven de nieren liggen. De aanmaak van dit hormoon gebeurd door twee kleine organen die zich bevinden in je hersens. De Hypothalamus (deze zorgt onder andere voor de controle van je zenuwstelsel) en de hypofyse (een klein kliertje ten grote van een dop erwt).

Verschillende soorten testosteron

Huh? Zijn er dan verschillende soorten testosteron? Ja zeker, in totaal zijn dit er 3. Ook voor de beste testosteron booster is het belangrijk om te weten welke verschillende soorten er zijn. Ik zal ze hieronder kort voor je opsommen:

 • Los gebonden testosteron. 20 tot 40% van je testosteron is gebonden aan een eiwit genaamd albumine. Je lichaam zou het kunnen gebruiken maar dit kost veel moeite.
 • Vast gebonden testosteron. Dit is een groter gedeelte, zo’n 60-80% is vast verbonden testosteron. Het is verbonden met het zo gehete Sex Hormone-Binding Globulin oftewel SHBG. Dit kan je lichaam snel gebruiken.
 • Vrij testosteron: 2 tot 3% van je testosteron bevindt zich vrij in het bloed. Je lichaam kan het makkelijk gebruiken. Het enzym 5-alpha-reductase kan dit omzetten tot dihydrotestosteron ofwel DHT. Dit is een zeer krachtig androgeen.

Dit allemaal samen vormt je beschikbaar testosteron. Dit heeft een grote impact op je gezondheid dan je totale testosteron.

Wat zijn dan de functies van Testosteron?

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste testosteron booster die er is. Het is dan wel goed om te weten wat dit mannelijke hormoon allemaal met zich mee brengt. Testosteron heeft namelijk een aantal belangrijke functies in het lichaam, waaronder:

 • Speelt een enorme rol bij het libido van zowel de mannen als vrouwen
 • Ontwikkeling van de mannelijke primaire en secundaire geslachtskenmerken
 • De groei van je skeletspieren worden gestimuleerd door testosteron
 • Testosteron speelt een rol bij het verlies van hoofdhaar bij de man
 • Testosteron verandert ook de talgproductie. Het is dus een oorzaak van de welbekende puber puistjes

Deze functies vinden dus niet meer plaats wanneer je een testosteron tekort creëert. Dit kan je tegengaan met de beste testosteron booster of door middel van een andere levensstijl hanteren. Hoe je dat doet zal ik je later toelichten in dit artikel.

Hoe herken je een tekort?

Er zijn cijfers die je wat inzichten kunnen geven in een testosteron tekort. Dit geldt overigens merendeels voor de mannen. Het testosterongehalte zal hoger moeten zijn dan 12 nanomol per liter bloed. Dit kan je ook aangeven of aflezen als 12nmol/L. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een testosteron booster zal 15nmol/L een goed streven zijn. Wanneer je onder de 8nmol/L komt wordt er gesproken van een tekort. Dit kan echter enorm per persoon verschillen. Wel zijn er enige symptomen waaraan jij het kan herkennen. Symptomen om een testosteron tekort te herkennen zijn onder andere:

 • Je hebt een stuk minder energie en kracht
 • Je libido en seksuele activiteit is een stuk lager
 • Verminderde nachtelijke erecties
 • De intensiteit van het klaarkomen verminderd. Ook zal je een stuk minder sperma loslaten.
 • Je bent snel geïrriteerd en vlak
 • Je zit minder goed in je vel
 • Je hebt minder enthousiasme en psychische energie
 • Depressie klachten komen op
 • Je zelfbeeld is enorm laag
 • Je hebt last van slaapproblemen
 • Je bent nerveus en hebt last van opvliegers
 • Zweten

Dit is best een aardig lijstje. Ik snap dan ook wel dat als jij 1 van deze symptomen ervaart, of zelfs meerdere, je opzoek bent naar de beste testosteron booster van dit moment. Gelukkig zijn er een aantal verschillende opties die jij kan hanteren om je tekort tegen te gaan.

koppel in bed man problemen erectie beste testosteron booster

Beste testosteron booster begint bij jezelf

Ja dat lees je goed. Jij zelf kan al een heleboel veranderen aan de testosteron waarde in je lichaam. Om antwoord te geven op je vraag wat dan de beste testosteron booster is, begint dat dus bij jezelf. Er zijn namelijk dingen die je in je dagelijkse leven kan aanpassen wat kan bijdragen aan een verhoging van je testosteron. Wanneer je op natuurlijke wijze je testosteron een boost wilt geven, zijn er veel mogelijkheden. Ik zal de populairste methodes hier kort onder voor je opsommen:

Probeer vetrijker te eten

Testosteron wordt gemaakt van cholesterol. Een vetrijk dieet, rijk aan onverzadigde vetzuren, zou een boost moeten geven de productie van testosteron. Gezonde vetten kun je vinden in avocado’s, zalm, noten, zaden en oliën zoals olijfolie. Een belangrijke tip om te onthouden is om zo min mogelijk verzadigde vetten te eten. Je wilt juist opzoek gaan naar de goede vetten. Mocht je hier moeite mee hebben zou het Koolhydraatarme receptenboek van Droogtrainers iets voor je zijn. Hierin kan je allerlei koolhydraatarme recepten vinden. Koolhydraatarme diëten bestaan vaak uit meer vetten waardoor je er hier genoeg kunt vinden. Ook zijn ze voorzien van de calorieën en macronutriënten zodat je dit ook makkelijk kunt invoeren in bijvoorbeeld MyFitnessPal.

Zoek de sportschool op

Wist jij dat krachttraining een directe invloed heeft op je testosteronproductie? Je kan dus wel stellen dat naar de sportschool gaan kan tellen als de beste testosteron booster. Want zeg nou eerlijk. Na een heerlijke gymsessie voelt iedereen zich het mannetje, ik zelf namelijk wel 😜. Mocht je nieuw zijn in het trainen (gevorderd kan natuurlijk ook) is het belangrijk om de zo gehete compound oefeningen niet te vergeten. Hiermee spreek je namelijk vaak bijna het hele lichaam aan. Dit zorgt voor veel meer testosteron afgifte door het lichaam. De bekende compound oefeningen zijn:

 • Bench Press
 • Shoulder press (of military)
 • Deadlift
 • Push-up
 • Roeien
 • Squatten

Wanneer je nieuw bent in de gym zou ik je aanraden wel jezelf eerst goed te informeren. Dat kan via youtube of bijvoorbeeld via het Spiermassa Protocool. Het Spiermassa protocool hebben wij uitgebreid behandeld in een eerder artikel. Het is simpelweg een blauwdruk die je precies vertelt welke oefeningen jij moet doen voor de beste resultaten. Veel mensen beginnen namelijk met fitnessen zonder enige kennis en daar komen blessures bij kijken. Dit kan je allemaal voorkomen door jezelf te informeren met de juiste kennis!

Ontbijt

Ik doe dit zelf ook nog veel te vaak maar een ontbijt overslaan is toch niet zo goed als we allemaal denken. Ik snap dat je soms echt geen zin hebt om te eten in de ochtend. Zelf heb ik dat namelijk ook enorm en waarom zou je wat gaan eten als je toch geen trek hebt? Toch is het belangrijk om voedsel binnen te krijgen in de ochtend. Dit kan nog wel eens je beste testosteron booster zijn aangezien mensen die niet ontbijten 4,5 keer zoveel kans hebben op overgewicht. Overgewicht is een soort funest voor je testosteron.

De extra kilo’s vertragen namelijk je testosteronproductie. Zo kan een kilootje of 15 echt best slecht zijn voor je productie van testosteron. Dit kan namelijk alleen al zorgen voor 10% minder testosteron. Mocht je nou te zwaar zijn op dit moment, schrik dan vooral niet. We gaan er alles aan doen jou de beste info te geven dit probleem aan te pakken. Het is vooral belangrijk niet te snel te willen afvallen. Je lichaam in hongerstand kan er ook toe leiden tot het dalen van je testosteron. Ben je op zoek naar een goed passend Dieet schema? Lees dan mijn andere artikel.

Slaap

Slaap is toch o zo belangrijk voor de mens. Onderzoekers van de Amerikaanse Midwestern State University hielden mannen een dag wakker om ze vervolgens de gym in te sturen. Desondanks dat ze de workout toch hebben doorstaan, had dit geen positieve bijdrage op het testosterongehalte. Deze bleef namelijk gelijk ondanks de intensieve workout. Volgens de onderzoeksauteur Gregory Haff is er zelfs een kans dat je testosteron daalt wanneer je niet uitgerust traint.

Slaap is dus belangrijk. Maar hoeveel is goed? Dit is een moeilijke vraag aangezien ieder persoon anders reageert op slaap. Je kan bijvoorbeeld ook erg last hebben van wakker worden in de nacht terwijl een ander in 1 stuk kan doorslapen. Ik zou je adviseren zeker wel 7 tot 8 uur slaap te pakken. Hierdoor heb je de volgende dag voldoende energie om weer alles te doen wat je moet doen!

Wat is dan de beste testosteron booster?

Buiten de genoemde aanpassingen van hierboven zijn er meer dingen die je kunt doen om je testosteron te boosten. Ik zelf vind degene hierboven het makkelijkst om toe te passen en ook haalbaar. Je kan namelijk best makkelijk wat gezondere vetten eten, een uurtje meer slapen, een ontbijtje eten en wat vaker sporten. Toch zal dit niet direct invloed hebben op je testosteron, het zijn eerder kleine aanpassingen die kunnen bijdragen om je testosteron op peil te houden. Heb je echt een tekort ben je natuurlijk opzoek naar de beste testosteron booster. Hieronder zal ik je kort toelichten wat naar mijn mening de beste testosteron booster op dit moment is.

Het Testoplan van Jochum

testoplan op tafel potlood plant beste testosteron booster

Wat naar mijn mening dan de beste testosteron booster van het moment is, is het stappenplan van Jochum. Het boek van Jochum is een natuurlijk stappenplan om de testosteron waardes in je lichaam te doen verhogen. Jochum heeft dit allemaal zelf ontwikkeld aan de hand van 1000+ wetenschappelijke onderzoeken. Jochum heeft 8 maanden uitgetrokken om alles uit te zoeken hoe hij de beste testosteron booster kan ontwikkelen. En dit is hem gelukt in een compleet en samengevat stappenplan

Het Testoplan is een methode die op natuurlijke wijze je testosteron verhoogt. Het bevat 11 handige stappen die gemakkelijk te volgen zijn zonder gedoe. De methode van Jochum is erg toegankelijk. Na de bestelling ontvang je het plan namelijk direct in je mail zodat je Vandaag nog aan de slag kunt! Op dit moment loopt er ook nog een leuke actie bij het Testoplan. Bij aanschaf ontvang je nu 7 bonussen die gezamenlijk een waarde hebben van €187,-. En dat voor helemaal niets!

Wat bevat de beste testosteron booster dan wel niet?

In het TestoPlan leer je onder andere:

 • Hoe je door middel van lichaamsbeweging het mannelijke hormoon kunt verhogen en wat je juist NIET moet doen!
 • Hoe je met voeding het hormoon kunt verhogen en welke soort voeding dit juist remt
 • Welke tussendoortjes/snacks boosdoeners zijn voor jouw testosteron waarde.
 • Hoe je door middel van mentale hacks je brein voor de gek houdt en meer testosteron aanmaakt.
 • Welke producten 95% van de mensen gebruiken, maar het testosteron doen verlagen!
 • Hoe “altijd druk zijn” ervoor kan zorgen dat je testosteron lager wordt
 • En nog veel en veel meer!

Conclusie – wat is nou de beste testosteron booster?

Om nu je vraag te beantwoorden wat de beste testosteron booster op de markt is, weten we dat dat niet zo makkelijk is. Er zijn namelijk redelijk wat manieren om je testosteron peil op een goed niveau te houden. Zo kan je door wat uurtjes extra slaap en een ontbijtje echt al stappen zetten. Toch snap ik dat als je nu eenmaal een tekort hebt je op zoekt bent naar zo’n beste testosteron booster. Het Testoplan van Jochum kwalificeert zich voor deze prijs. Waarom? Simpelweg omdat het een stappenplan is die je aan de hand meeneemt. Door het toegankelijke boek van Jochum kan jij vandaag nog starten met het verhogen van je testosteron. Ook profiteer je de aankomende weken nog van gave bonussen twv €187,-, wie wilt dat nou niet?

Je kunt via de knop hier beneden naar de site van Jochum en zijn Testoplan gaan. Hier wordt alles namelijk nog een keer helder gemaakt hoe jij stappen kunt zetten richting meer testosteron.

testoplan op tafel potlood plant beste testosteron booster

Op zoek naar de beste testosteron booster?

Klik op de knop hier beneden om naar het Testoplan van Jochum te gaan

Ga DIRECT naar het boek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.