Fitness supplementen gebruiken?

Fitness supplementen vitamines

Als je al een tijdje bezig bent met het doen van een krachtsport of gewichten heffen in de sportschool weet je natuurlijk dat voeding erorm belangrijk is. Je moet genoeg eiwitten eten, letten op je vetten en koolhydraten. Het kan natuurlijk lastig zijn om alle voedingstoffen binnen te krijgen. Hiervoor het je natuurlijk fitness supplementen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een eiwitshake voor meer eiwitten en bijvoorbeeld pre workout voor net wat meer energie om je training te voltooien. Het internet staat vol met lijsten van verschillende soorten supplementen. Hierdoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. In dit artikel gaan we je meer vertellen over fitness supplementen en hoe je deze het best kan gebruiken en combineren met je voeding.

Wat zijn fitness supplementen?

Wanneer je naar de sportschool gaat of een andere krachtsport doet ben je vast wel is in aanmerking gekomen met fitness supplementen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld eiwitpoeder of een pre workout shake. Dit zijn fitness supplementen die je prestaties kunnen bevorderen. Denk er wel aan dat om resultaat te behalen in de sportschool je eigenlijk helemaal geen fitness supplementen nodig hebt. Natuurlijk kan wel je wel helpen om je doelen een stukje makkelijker te maken. Het is belangrijk om zoveel mogelijk voedingstoffen gewoon uit je eigen voeding te halen, wanneer dit niet lukt kun je het altijd nog aanvullen met een supplement zoals dus een eiwitshake.

Wanneer je begint met het gebruiken van fitness supplementen is het natuurlijk wel handig om te weten welke supplementen er zijn. Ook is het goed om te weten hoeveel je er van mag gebruiken en waar het goed voor is. Hierin kan je ook nog een splitsing maken in supplementen voor spiergroei en supplementen voor afvallen. Hier gaan we je verder over vertellen!

Fitness supplementen voor spiergroei.

Tijdens het de periode dat je spiermassa wilt opbouwen staan twee dingen echt centraal. Dit zijn goede trainingen en goede voeding. Veel mensen gaan naar de sportschool en denken dat het allemaal zo gedaan is. Hard trainen is goed maar zodra je niet de juiste voeding toepast, ga je geen optimale resultaten zien. Zodra je in de sportschool staat moet die focus volledig op de gewichten zijn. Wanneer je dan weer klaar bent moet je direct goed eten en hier je focus op leggen. Om dit echt het beste aan te pakken kan je het gewoon makkelijk voor jezelf maken. Zorg ervoor dat je gewoon een trainingschema hebt, dit zorgt er namelijk voor dat je elke keer weet wat je doet. Dit maak het een stuk makkelijk om je workouts te voltooien. Daarnaast zorg je dat je een voedingschema hebt die je verteld wat je moet eten. Als je dit doet zal je merken dat het allemaal een stuk aangenamer word om vol te houden.

Eiwitshake

Wanneer we spreken over spiergroei zijn eiwitten eigenlijk de belangrijkste bouwstof. Denk hierbij aan producten zoals kip, noten, kalkoen, vis en verschillende zuivel producten. Als je goed let op je eiwitinname en elke dag weer genoeg hiervan eet zul je goed herstellen. Om dit echt te optimaliseren kan je elke dag een eiwitshake drinken. Wanneer je echt voor spiermassa wilt gaan kies je bijvoorbeeld een whey gainer shake. Deze shake bevat vaak net wat meer eiwitten en calorieen wat perfect is voor als spiermassa wilt opbouwen. Dit is simpel weg een makkelijke manier om extra calorieen te drinken.

Creatine

Zodra je gaat trainen voor spiergroei is het handig om echt goed te focussen op de trainen. Een fitness supplement die daar bij kan helpen is creatine. Een supplement als creatine zorgt eigenlijk gewoon voor minder verzuring en betere uithoudingsvermogen. Dit komt doordat je het meer energie transporteert door je lichaamcellen. Je zal waarschijnijk ook merken dat door het nemen van creatine, je makkelijker explosieve oefeningen kan uitoefenen. Denk hierbij aan een bicep curl of benchpress.

Misschien ben je zelf geen fan van het gebruiken van fitness supplementen. Maar je moet wel weten dat zodra je optimaal spiermassa wilt opbouwen, je echt hard moet trainen. Hierbij belast je je lichaam dus enorm en kunnen sommige fitness supplementen dit wel verzachten. Een groot deel hiervan moet je doen met voedingstoffen uit eten maar je kan dit gewoon aanvullen met supplementen.

Fitness supplementen voor afvallen

Iedereen weet dat wanneer je begint met afvallen of droogtrainen, het een zware periode kan zijn waarin je veel doorzettingsvermogen moet laten zien. Je zal waarschijnlijk vaak last hebben van een hongergevoel of vind dat het allemaal niet volgens plan gaat. In principe is afvallen best simpel. Hierbij zorg je dat je minder calorieen eet dan je lichaam nodig hebt. Zorg er in iedergeval voor dat je niet direct te weinig gaat eten. Dit kan namelijk de reden zijn voor het hongergevoel waardoor je het misschien niet volhoudt. Een andere manier om af te vallen en geen honger gevoel te krijgen is om juist precies te eten hoeveel je lichaam nodig heeft. Zodra je hierbij cardio toepast, kan je ook afvallen. De basis om dit uiteindelijk goed te doen is om te letten op de juiste voeding. Bij het afvallen kan je verschillende soorten fitness supplementen als hulpmiddel gebruiken!

Impact diet whey

Wanneer je gaat droogtrainen is dat natuurlijk met doel om zoveel mogelijk vetvrije massa te krijgen. Dit doe je door gezond te eten en de juiste voeding te eten. Eiwitten zijn hierbij een hele belangrijke voedingstof. Je wilt namelijk zo min mogelijk spiermassa verliezen. In tegenstelling tot andere eiwitshakes is impact diet whey echt specifiek gemaakt voor degene die hun vet percentage willen verlagen. Doordat deze shake iets meer eiwitten bevat dan andere shakes is hij extreem handig als je je spiermassa wilt onderhouden tijdens het droogtrainen. Dit product word gemaakt met instant oats, wat eigenlijk gewoon havermouth in poedervorm is. Dit bevat goede koolhydraten en een lage glycemische index. Dit zorgt ervoor dat je geleidelijk en langdurig energie krijgt. Daarnaast is dit product natuurlijk ook goed voor spierherstel.

Pre workout

Over het supplement pre workout zijn altijd veel meningen verdeeld. Tijdens het droogtrainen eet je minder calorieen dan je caloriebehoefte. Zodra je hier al een tijdje mee bezig bent kan je merken dat je wat minder energie hebt. In principe kan je alle energie die je nodig hebt halen uit je voeding, een pre workout kan alleen die extra boost zijn. Dit product is dan ook optioneel om te gebruiken en niet perse een must. Zorg ervoor dat je de geadivseerde hoeveelheid neemt. Te veel pre workout kan namelijk zorgen voor verschillende klachten zoals hartkloppingen en een hoge bloeddruk.

Mythermo

Een van de fitness supplementen die de laatste tijd erg populair is, is de fatburner. Deze noem je ook wel mythermo. Dit product is specifiek ontworpen om jou te helpen bij het afvallen en droogtrainen. Dit product bevat een bepaalde hoeveelheid cafeine die jou een energieboost geeft. De cafeine in dit product werkt ook goed tegen een hongergevoel. Door de stoffen vitamine B, kolanoot en guarana krijg je energie en kan je dit product ook gebruiken als een pre workout.

Fitness supplementen niet nodig?

We hebben het al een aantal keer aangegeven in dit artikel, maar fitness supplementen zijn niet perse nodig om resultaat te boeken. Op veel fitness supplementen word ook een etikette geplaats waarop staat dat dit geen voedsel vervangers zijn. Gebruik dit dan ook niet op die manier. Als je er voor zorgt dat je de juiste hoeveelheid van de juiste voedingstoffen binnen krijgt heb je dit allemaal niet nodig. Door de juiste voeding heb je al genoeg energie om te trainen en door genoeg eiwitten te eten herstel je goed. Producten zoals een pre workout of een eiwishake moeten alleen bieden als hulpmiddel en ondersteuning. Op een dag waar het toch even niet lukt om genoeg eiwitten te nemen drink je een eiwitshake, of wanneer je de hele dag gewerkt hebt en je hebt dat kleine duwtje in je rug nodig door een schepje pre workout te nemen. Zodra fitness supplementen op deze manier gaat toepassen, zal het gebruik hiervan ook niet schadelijk zijn voor je gezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.